HTML

Paper Bag, Plastic Heart

"The most important things are the hardest things to say. They are the things you get ashamed of because words diminish your feelings - words shrink things that seem timeless when they are in your head to no more than living size when they are brought out." — Stephen King

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Angyalok és FY, Ari Gold!

2011.01.28. 16:32 NinaB

Az Entourage-dara sikeres abszolválását követő hiányérzetet csillapítani vágyó egyed segélykiáltása a napfényért...
Fényt és medencét most azonnal ide, rögtön. Nem tudom, az Entourage, avagy a magyar, nem túl meggyőző Törtetők c. sorozat kit mivel fogott meg, de azzal tisztában vagyok, hogy engem hogyan láncolt magához. A California-mánia nem újkeletű nálam, habár az amerikai álom és maga az életvitel cseppet sem vonzó, ám annál inkább a vidékek, a tájak...
Valójában a sorozat az érzékekre hat, elég egyszerű módon, hiszen ki ne szeretne bepillantást nyerni egy feltörekvő mozisztár életébe? Úgy tartja a filmes szakma, hogy az Entourage ( a szó kiejtésén máig vitáznak, én maradok a franciás 'anturázs'-nál) a legautentikusabb sorozat a maga nemében, és, hagyatkozzunk rá, merjük elhinni, hogy ez bizony Hollywood, barátocskáim. A sztereotípiák virítanak, bár jóval kevesebb a tengerparti Baywatch-jelenet (hála a Magasságosnak), mint az ember várná. Nos, miről is szól a sorozat?
Vincent Chase-ről és az ő utánfutóiról, aka barátairól. Egy fiatal, jóképű, isteni magasságokba emelkedő színészt állít a középpontba a koncepció, akit három barátja segít jóban-rosszban. Az egyik közülök ráadásképp a féltestvére, a hírnévre törekvő, de azt valójában soha el nem érő, öregedő Johnny Drama.
A karaktereket olyan remekül kapták el, hogy szinte csak együtt négyen hozzák el a katarzist (nekem), külön-külön más színezetet kapnak mindannyian. Az is kell persze... sőt.
A sorozat megélt már hét évadot, most jön a nyolcadik, a befejező... lehúzzák a rolót jövőre a fiúk; ez a hír nagyfokú szájhúzást váltott ki belőlem. Viszont készül egy mozifilm is. Erre most nem térek ki, hiszen a mozifilm már más lesz, teljesen mindegy, miről fog szólni és kikkel. Természetesen velük, a nagy négyessel, de az már... búcsúzkodás lesz a javából és azt nem szeretjük.

Előtte azonban itt lesz a nyolcadik évad.
Ez a sorozat gyakorlatilag kortalan és nemtelen. Lehetne húzni akár még tíz évig, mert olyannyira az életről szól, arról, amit élnek, amit élhetnének s amit akarnak élni. Hollywood-ban nagy hegyeket lehet megmászni megfelelő háttérrel, szerencsével és pénzzel. Ám még nagyobbakat lehet bukni, és nem biztos, hogy mindig van kapaszkodó a felkeléshez.
A sorozat sztárjelöltje is megjárja a csúcsot, majd a "poklot", mindeközben pazar luxusautókkal és kéglikkel bombáznak minket látványilag. Meg persze csajokkal, de erre nem vagyok fogékony, tehát az eye-candy nálam kimerül Los Angeles, és a környék (néha New York) látványvilágában.
Lehet, hogy más élethelyzetben teljesen eltérő módon reagálnék az Entourage-ra, ám most fogékony vagyok erre a glamour-ra.

A sorozat nagyágyúja mégsem az előbb említett négy fiú egyike, bár kétségtelen, hogy minden karakter egyéni humort visz a közösbe. Ám van valaki, aki a legnagyobb és leggátlástalabb udvaribohóc: ő Ari Gold, Vincent ügynöke. A zseniális Jeremy Piven alakításában tárul elénk ez a jelenség, amit Ari Goldnak hívnak. Hevenyészett jellemzéssel nem illethetem őt, az istenséget, mert lehetetlen. Őt látni kell, nincs mese. Jöjjön hát Ari Gold, respect, dude!!

Szólj hozzá!

Címkék: gold entourage ari

A bejegyzés trackback címe:

https://paperbag.blog.hu/api/trackback/id/tr392621301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása